Alice hittar sin plats

Alice är den yngsta av mina katter och hon har bara bott här i några månader. Det är alltid lite ovisst att ta in en ny katt i flocken då man inte vet hur de andra kommer att reagera. Som tur är har det gått riktigt bra, även om Alice har fått sig en och annan snyting av Maja. Lisa är som vanligt snäll som en ängel, men det märks att hon börjar bli äldre och hon har inte riktigt lika mycket tålamod som hon hade när Maja kom till oss.

Även om det kan vara lite nervöst att introducera en ny katt så är det också alltid lika spännande, dels att se vem den nya katten är men också att se hur flocken anpassar sig och förändras. Jag märker till exempel att Maja som tidigare har varit den yngsta katten har tagit på sig en vuxnare roll. Hon vill gärna uppfostra och vara lite av en ordningspolis, och hennes egna tokerier ser man inte lika mycket av nu.

Det känns som att Alice verkligen börjar hitta sin plats hos oss och det är roligt att se henne växa upp och lära känna hennes olika sidor. Hon är busig men samtidigt ganska lugn och tar saker och ting med ro. Det är kul att hon verkar trivas så bra och jag trivs väldigt bra med att ha henne här. Hon känns som en självklar del av familjen, som om hon alltid har varit här, eller i alla fall som att det alltid var meningen att hon skulle hamna här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *