En bra bok

Nyligen läste jag om boken Varsel, eller The Shining som den heter på originalspråk. Det finns människor som aldrig läser om en bok de redan läst – jag är inte en av dem. Om en bok är bra kan jag mycket väl tänka mig att läsa den igen, fast efter en längre tid då förstås. Hur som helst, Varsel av Stephen King är ju en klassiker i skräcksammanhang, och mest känd är den kanske som filmen The Shining med Jack Nicholson som Jack Torrance. Jag är dock inget fan av just den filmen, men däremot gillar jag miniserien The Shining som gjordes 1997. Det var faktiskt så att Stephen King var missnöjd med Stanley Kubricks filmatisering av hans roman, så till miniserien skrev han själv manuset och därför är den mer lik boken än vad den äldre filmen är.

För er som har missat den här fantastiska boken så kan jag berätta att den handlar om Jack Torrance som är en nykter alkoholist som förlorat sitt jobb och som tar med sig sin fru Wendy och deras son Danny till Overlook Hotel för att jobba där som vaktmästare under vintern när hotellet är stängt. Även inom familjen är läget spänt och Jack hoppas att det här är deras chans att få komma bort och lappa ihop sin relation. Sonen Danny är synsk, och det dröjer inte länge förrän han märker att den lilla familjen inte är de enda som bor på hotellet.

Mer än så vill jag inte berätta, men se till att läsa boken om ni inte redan har gjort det. Och ska ni se filmen så se den nyare varianten!

One Comment

  1. Sophia Lander

    Ja, King är verkligen en mästare med orden. Om du inte har läst Christine så kan jag verkligen rekommendera den!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *