Inspiration från TV

Som jag har skrivit förut så gillar jag heminredning, och jag gillar också att göra så mycket jag kan själv. DIY-projekt (Do It Yourself) är min melodi, och det gäller allt från att tapetsera till att snickra möbler eller skapa prydnadssaker. Jag hittar mycket av min inspiration i olika inredningsprogram på teve, och här tänkte jag lista mina favoriter.

Den största favoriten är Ernst och hans olika program, som Sommar med Ernst och Jul med Ernst. Det jag gillar med honom är att hans stil stämmer bra överens med min. Jag gillar inte allt han gör och ibland tycker jag att han kan göra riktigt fula saker, men oftast gör han riktigt fina och snygga saker och jag gillar att han inte är så modern som många andra inredare är. Ernst vill gärna ha och bevara det där som är lite gammaldags även om han sätter en modern touch på det.

Ett annat program som är en favorit som har hängt med länge är Äntligen Hemma. Det fanns liksom inte så mycket annat att välja på när det började sändas, och även om det kanske inte är så bra alla gånger så är det ändå en klassiker som jag inte kan låta bli att nämna. Bara det faktum att de har hållit på i 38 säsonger säger väl något om programmets framgångar. Jag hittade inget bra klipp från Äntligen Hemma så det får bli det här som faktiskt är början på den allra första säsongen. Har Martin Timell verkligen varit så där ung?

Sist ut är Roomservice som jag inte skulle kalla för någon jättefavorit egentligen men som får vara med ändå eftersom det stundtals går att hitta riktiga guldkorn i programmet. Det är en väldigt varierande nivå om man säger så, och ibland kan det bli lite väl ”flamsigt” för min smak. Men som sagt, ibland får de till det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *