Viveca Sten och Astrid Lindgren

Att jag gillar böcker går inte direkt att undgå om man kommer in i mitt hus. Bokhyllorna är välfyllda om man säger så, och trots det så fortsätter jag att köpa nya böcker. Fast det är ju inte så konstigt egentligen. Dessutom så brukar jag också sälja eller skänka bort böcker som jag har läst och inte känner att jag behöver ha kvar. Vissa böcker vill man ju ha kvar även fast man har läst dem, dels för att man kanske vill läsa dem igen en vacker dag men också för att det är roligt att ha bra böcker i bokhyllan. En del böcker har också väldigt vackra omslag och kan sparas av den anledningen. En sak som kanske är mindre bra är att jag köper nya böcker trots att jag har flera olästa böcker, men en del böcker behöver liksom få ligga och vänta på det rätta tillfället, och ibland kan man ju vara så nyfiken på en ny bok att man inte orkar vänta.

När det gäller genre är jag lite av en allätare kan man säga. Jag kan läsa allt från svenska deckare till Harry Potter. Nu har jag precis beställt två nya böcker och det blev ”I sanningens namn” av Viveca Sten och ”Krigsdagböcker 1939-1945” av Astrid Lindgren. Den första är en bok, eller närmare bestämt den åttonde boken, i den populära serien Morden i Sandhamn. Har ni inte läst böckerna så har ni kanske sett filmerna på teve i alla fall. Det är en serie som jag har läst sedan första boken och jag tycker att den är riktigt bra. Lagom spännande med en bra handling och intressanta karaktärer. Frågar ni mig så är böckerna bättre än filmerna, men så är det ju nästan alltid.

Boken av Astrid Lindgren är hennes dagbok där hon berättar om vardagen i Stockholm och det som händer i världen under andra världskriget. Det som är lite intressant med den här boken är att man kommer Astrid på djupet, och det innan hon blev en världsberömd författare. Då var hon en människa som vem som helst, men förstås redan då väldigt skicklig på att uttrycka sig i skrift. Den första boken om Pippi Långstrump kom ut 1945, samma år som kriget slutade. Det ska bli väldigt spännande att läsa den här boken som förutom Astrids dagböcker också innehåller urklippta tidningsartiklar och många hittills opublicerade familjebilder från krigsåren. Astrid Lindgren är alltid lika aktuell, och det är roligt att hon även efter sin bortgång fortsätter att påverka och överraska världen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *